WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Label 5

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, oktober 11, 2018 07:22:41

Bottelaar: Label Five
Regio: Schotland
Fles: Label 5 ‘Classic Black’
Kleur: goud
ABV: 40%

Snel Vergeten

La Martiniquaise, een Frans bedrijf, is eigenaar van deze spotgoedkope blend. Je vind hem ook bij ons erg makkelijk in de supermarkt. De blend werd in 1969 voor het eerst gelanceerd. Sinds 2008 is Glen Moray – de distilleerderij werd toen gekocht van Glenmorangie PLC – een belangrijk onderdeel gaan uitmaken van deze blend. In 2009 was dit een top 10 verkopende blend, waarbij de grootste afzetmarkt het thuisland – Frankrijk – bleek te zijn. In 2010 opende La Martiniquaise zelfs de Starlow Grain Distillery om onafhankelijk te kunnen blijven bottelen. Je betaalt amper 15 EUR voor een fles.

De neus offreert maar drie dingen: cavaillon, honing en butterscotch. Oh, wacht. Ik krijg nog kandijsuiker en wat bakkerijkruiden. Hij voldoet aan de verwachtingen omdat die erg laag gespannen zijn.

Het mondgevoel is nergens naar. Waterachtig en dunnetjes van smaak. Ik krijg een beetje meloen, wat suikers en iets floraal, maar ook iets erg metaligs dat al snel al de rest overstemt. Jammer, maar dit gaat heel erg snel bergaf.

De afdronk is nog korter dan de tijd die het peloton nodig heeft om je caravan te passeren (Tour de France op tv, weet u wel?).

De neus was twee keer niets, de smaak viel tegen en de afdronk… welke afdronk? Eentje om snel te vergeten. Maar ja, wat had je dan verwacht?

62/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4251