WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Inchmurrin 18 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, september 27, 2018 07:15:54

Distilleerderij: Loch Lomond
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Inchmurrin 18 Year Old
Kleur: koper
ABV: 46%

Tannine

Doordat Inchmurrin gedistilleerd wordt in een Lomond still met rechte nek – en daardoor op een verrassend hoog alcoholpercentage van 83 tot 85% ABV wordt gevangen – behoudt hij erg fruitige toetsen (die op hun beurt te wijten zijn aan de esters die gevormd worden tijdens de bijzonder lange fermentatie). Deze rijpte 18 jaar en komt in een nieuwe verpakking, die er stukken beter uitziet dan de wilde koeien in de veelkleurige kokers. Inchmurrin is trouwens genoemd naar het grootste eiland in het Loch Lomond.

Oei, deze neus is verrassend oaky, moet ik zeggen. Flink wat houttoetsen, die het fruit serieus onderdrukken. Doet wat denken aan volkorenbrood, houtschaafsel en noten. Ontbijtkoeken van Granny, zeg maar. Appelsien en karamel. De kruiden doen me zelfs een beetje aan de Oosterse keuken denken.

Op smaak… Flink wat tannine, het is niet anders. Daarnaast proef ik heel wat houtkruiden zoals gember, zoethout, aangevuld met cacao en aspartaam – dat val wat tegen. Hint van karamel en chocolade. Nogal aan de droge kant. Het witte vruchtvlees van appelsienen. Ananas.

De afdronk kan je gerust lang noemen, maar hij is te bitter en droog om genietbaar te zijn.

Geef mij dan maar de 12-jarige met zijn fruitige toetsen.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4234