WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Inchmurrin 12 Year Old (b2017)

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, september 25, 2018 07:10:41

Distilleerderij: Loch Lomond
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Inchmurrin 12 Year Old, OB 2017
Kleur: koper
ABV: 46%

Lekker

Toeval wil dat ik van de Inchmurrin ook een recentere botteling te pakken kreeg. Ik proefde zopas die uit 2016, maar deze werd een jaar later op de markt gebracht. Dat er batch variatie gaat zijn is quasi zeker, want deze is een pak donkerder dan die van vorig jaar.

De neus offreert in eerste instantie veel graan en karamel, appelsien en bruine suiker. Hij flirt even met tropische toetsen, maar geraakt er net niet. Maar dat stoort absoluut niet. Hoewel deze neus weinig complex is, vind ik ‘m toch erg lekker en een tikkeltje zomers. Abrikozen en mango op de achtergrond maken van deze toch een klein fruitbommetje.

Hoewel de body weer erg licht is en dus romigheid mist, is het fruit hier wél tropisch. Mango, abrikozen en zelfs wat meloen houden hem erg zoet, terwijl de eik voor een mooie kruidigheid zorgt. Wat een aangename verrassing. Ja, toegeven, hij heeft ook een ietwat scherp randje van de tannine van het hout, maar dat is ‘m in deze wel vergeven.

De afdronk is best lang te noemen, licht drogend, maar vooral kruidig warm.

Dit is een erg lekkere Inchmurrin! Hoera, de eerste whisky van Loch Lomond die ik echt lekker vind. Waar gaan we dat schrijven? Op mijn blog, natuurlijk. Doh! Deze heeft absoluut niets gemeen met de vorige Inchmurrin 12. Probeer ‘m!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4232