WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Loch Lomond Peated

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, september 23, 2018 10:19:22

Distilleerderij: Loch Lomond
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Loch Lomond Peated
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Gevaarlijk Drinkbaar

Ik hoop stiekem ooit eens een lekkere Loch Lomond te proeven, maar tot nu toe is me dat nog niet echt gelukt. Zou deze Peated me dan misschien kunnen bekoren?

De neus is verrassend scherp, maar tevens verrassend fruitig. Denk appels en ananas, maar dan in een rokerig jasje. Doet een tikkeltje aan Ledaig denken, maar zoeter. En na enkele ogenblikken verschijnt er toch iets wat richting vaaswater neigt, gelukkig zonder zover te komen. Interessante neus.

Nou, de body lijkt nergens naar. Maar qua smaak vind ik ‘m verrassend goed. Rokerig en zoet met flink wat citrus, vanille en Europees fruit. De rokerigheid wordt best groot, maar de zoetigheid domineert. Dit is gevaarlijk drinkbaar, moet ik zeggen.

De afdronk is middellang waarbij de ook en het zoete om de eer vechten. Zoet legt de duimen.

Ik hoorde links en rechts dat deze weinig balans kent, maar ik vond dat niet echt het geval. De rook en zoetigheid gaan mooi hand in hand, terwijl de eik zich rustig houd. Aangename verrassing. Maar misschien is dat omdat ik ook best tuk ben op jonge Ledaig of Caol Ila, en deze komt best aardig in de buurt.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4230