WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Loch Lomond 18 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, september 22, 2018 07:05:50

Distilleerderij: Loch Lomond
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Loch Lomond 18 Year Old
Kleur: koper
ABV: 46%

Cointreau uit een Kartonnen Doos

In de nieuwe range van Loch Lomond – de zogenaamde Island Series – zit ook deze 18-jarige. En omdat ik de laatste tijd veel goeds las van Loch Lomond (enkele releases werden echt wel bejubeld), vond ik het de moeite deze ook eens te proberen, ook al vond ik de 18-jarige uit 2010 maar niks.

De neus is maar heel gewoontjes met verse boter, gebakken appeltjes, ontbijtgranen en iets van appelsienschil. Een heel klein beetje rook op de achtergrond, maar amper de moeite van vermelden. Na enkele ogenblikken wordt het wel wat beter en krijg ik meer citrusfruit en iets snoeperigs. Het goede nieuws is dat er ook hier geen enkele off-note te bespeuren valt.

Op smaak is hij echter flets met flink wat karton, kaarsvet en kruiden. Cointreau uit een kartonnen doos… Nee, dit is niet mijn ding. Iets van citroenvlees op nootmuskaat en kruidnagel en een bittertje van de eik. Heide?

In de afdronk krijg ik nog meer karton, maar ook iets van pruimtabak en dat heeft niets te maken met het feit dat ik net Solo gezien heb (heb je ‘m?).

Dan vond ik de nieuwe 12-jarige toch lekkerder. Deze is drinkbaar, maar absoluut niet top.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4229