WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Teaninich 10 Year Old 2006 Cadenheads

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, september 18, 2018 07:00:53

Distilleerderij: Teaninich
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Teaninich 10 Year Old 2006/2016 Small Batch, Cadenhead, 2 bourbon hogsheads, 684 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Lente in je Glas

Teaninich is een nobele onbekende. Nochtans vierde deze Highlander vorig jaar zijn 200-jarig bestaan, kreeg het een geheel nieuw stillhouse en produceert het een enorme hoeveelheid voor de blends van Diageo met Johnnie Walker als grootste klant. Officiële bottelingen zijn er amper. Wij proeven een vatting van twee bourbon hogsheads, gebotteld op drinksterkte door Cadenheads in hun Small Batch reeks.

De neus is erg fris en fruitig: ananas, perzik, gebakken appeltjes en flink wat vanille. Hint van citroensap en zoethout. Ook iets floraal. Denk paardenbloem. Lente in je glas. Prima zonder groots te zijn.

Op smaak gaat het gewoon verder op dat lenteachtige thema. Maar hij heeft wel een beetje punch, ondanks de bescheiden sterkte. Flinke kruidigheid schemert door. Erg mooi, maar wel erg zoet tegelijkertijd.

Middellange die niks nieuws offreert, maar aangenaam wegdeemstert.

Een erg drinkbare, no frills single malt van een reusachtige fabriek. Pakweg 50 EUR.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4225