WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Kavalan Solist Vinho Barrique

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, september 08, 2018 07:10:11

Distilleerderij: Kavalan
Regio: Taiwan
Fles: Kavalan Solist Vinho Barrique, OB2009, W090220005, 202 bts
Kleur: mahonie
ABV: 56.9%

Gekonfijt Fruit

Kavalan, uit Taiwan, heeft in de Solist range heel wat mooie single cask bottelingen. Dit is er zo eentje: de Solist Vinho Barrique – een wijnvat, dus. Ik ben erg tuk op de bourbon- en sherrygerijpte Kavalan, maar wijn? Dat vind ik gewoonlijk hit or miss. Benieuwd wat deze voor mij betekent. De vorige die ik proefde (W071210010) vond ik oké, maar niet buitengewoon. Maar dat is alweer vijf jaar geleden.

De neus offreert flink wat gekonfijt fruit van de tropen. Denk aan mango, pruimen en iets van banaan. Kumquat? Kiwi? Alleszins meloen. De wijn is duidelijk present, maar verre van over de top. So far, so good, dus. Laat ik er eens wat water bij doen. Hoewel hij zoet blijft, gaat hij verdund toch de flink herbale kant op met Oosterse kruiden en flink wat groene toetsen.

Stevige aanzet, maar dat is geen verrassing met zo’n ABV. De wijn blijft opnieuw binnen de perken en zorgt ervoor dat deze malt vooral donker fruit en toetsen van kersen en bananenpudding offreert. Iets van amandelen, kersen en kokosnoot. Appelsienen bij de vleet. Verdund blijft hij zoet, maar wordt hij een tikkeltje kruidiger. Maar ook romiger. Hij kan best wat water verdragen.

De afdronk is bijzonder lang en kruidig met een zoetje op het sterfbed. Met water is dat erg romig, overigens.

Oh, ja, dit is heerlijk. Aromatisch, erg smaakvol en mondvullend. Een toppertje.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4209