WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Paul John New Make

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, september 06, 2018 06:30:56

Distilleerderij: John Distilleries
Regio: India
Fles: Paul John New Make Spirit
Kleur: clear
ABV: 64%

Zoet!

Ik trap wellicht een open deur in wanneer ik zeg dat ik een zwak voor new make heb. Timon – voormalig vertegenwoordiger van The Nectar, die Paul John importeert – maakte me erg blij met een sample new make van John Distilleries uit het verre India. Niet minder dan 64% heeft dit sample. Ik hou alvast water bij de hand.

Erg mooie neus! Bijzonder cleane new make die nu al een zurige fruitigheid vertoont. De typische geur van gekookte groenten wordt hier wat naar de achtergrond verwezen. Op de voorgrond krijg ik een verrassende toets van witte chocolade. Toch flink herbaal, ook. Iets van stalgeur, alsook iets metaligs, zonder dat het storend wordt.

Ja, hij brandt! Op smaak is het even doorbijten. Maar zonder enige offnote krijg ik nu zoete toetsen die me aan donkere, purperen snoepjes doen denken. Iets van witte rum. Zoet! Verrassend zoet. En erg clean.


Hij blijft lekker lang in de mond hangen en vertoont een pikant staartje.


Erg mooie new make. Geen wonder dat Paul John single malt zo mooi is. Het begint allemaal met deze prachtige embryonale whisky. En dan goed hout en geduld, hé. Bedankt, Timon!

Geproefd door Mark Dermul op 03-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4207