WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Amrut Rye

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, september 05, 2018 07:09:33

Distilleerderij: Amrut
Regio: India
Fles: Amrut Rye, OB 2016, 1000 bts
Kleur: koper
ABV: 50%

Oosterse Kruiden

Amrut creëerde deze Rye met Europese rogge en liet de spirit dan 5 jaar rijpen op Amerikaanse eik. Slechts 1000 flessen werden afgevuld op 50%.

De neus is snoeperig zoet met flink wat tropisch fruit. Denk mango, ananas en papaya. Er is een mooi evenwicht tussen enerzijds die tropische zoetheid en anderzijds de duidelijke, kruidige toetsen van rogge. Bruin brood, pomme d’amour, hazelnoten, leder en bosbessen. Hints van lavendel en sigarenkistje. Peperkoek en gedroogde citrusschillen. Complex, tropisch en ronduit heerlijk.

Woodspice komt nu eerst, gevolgd door fruitige zoetheid, zij het deze keer eerder in siroopvorm. Maar dan… geheel onverwacht… een rokerigheid (geen turf, maar geblakerd hout) zonder weerga. Het duurt lang voor die gaat liggen en opnieuw wat citrusvruchten aan het woord laat, vooral van de oranje variant. Oosterse kruiden doen me aan de Indische keuken denken. Wat anijs maakt hem dan weer een tikkeltje atypisch.


De afdronk is erg lang op bruin brood, lavendel en kruiden.


Een klassevolle, erg interessante expressie van onze vrienden in India. Ik ben aardig onder de indruk. Pakweg 140 EUR, wat wel aan de dure kant is, natuurlijk.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4205