WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Nieuw festival in Nederland : Dutch Whisky Festival in Arnhem

AankondigingenGeplaatst door Mark Dermul di, september 04, 2018 17:41:36

Nederland krijgt een nieuw whisky festival!

Whisky liefhebbers Arno Borsboom en Jeroen Koetsier hebben de handen in elkaar geslagen en organiseren onder de bezielende begeleiding van vriend & whisky-persoonlijkheid Michiel Wigman op 29 september 2018 het Dutch Whisky Festival in Arnhem.

Check zeker hun website op http://dutchwhiskyfestival.nl/ en/of hun Facebook pagina.

Het Dutch Whisky Festival wil vooral interessant zijn voor de meer ervaren whisky drinker en festivalbezoeker en voor zij die graag iets uit vervlogen tijden proeven. Die wil niet zo veel mogelijk proeven in een korte sessie, maar juist in alle rust wat bijzonders proeven.

En bijzonder is het alleszins, wat er geschonken gaat worden. Kijk maar eens op deze pagina welke prachtige, oude flessen er open gaan. Omdat ze zo kostbaar zijn en Arno en Jeroen het geheel toch betaalbaar willen houden, worden ze per 1cl geschonken (wat overigens genoeg is om een whisky te proeven!). Zo kan je genieten van flessen die je nergens anders meer kan vinden.

Het aanbod richt zich dus vooral op (super) premium whisky’s en zogenaamde dream drams, flessen uit de jaren ’60, ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Liquid history, minstens 500 flessen sterk.

In tegenstelling tot andere festivals, hoef je hier niet op je klok te kijken. Geen voor- en namiddagsessie, maar gewoon heerlijk doorlopend genieten van 12 tot 19u. Lunch? Dat kan. Zowel ter plaatse als in de stad – het centrum ligt werkelijk op wandelafstand van het festival.

Doe daar tot slot nog eens deze prachtige locatie bij – de Stadsvilla Sonsbeek – met zonnig terras en je hebt de formule te pakken voor een geweldig nieuw festival.

Tickets kosten 50 EUR. Daar krijg je dan ook wat voor: een tasting glas, voor 25 EUR aan festivalmunten die je kan gebruiken voor drams waar je voor bij moet betalen en nog 2 consumpties (koffie / thee / fris / bier) aan de bar bij de Stadsvilla alsook een Catawiki voucher van 25 EUR!

Tickets zijn nu beschikbaar op http://dutchwhiskyfestival.nl/.

Allen daarheen!

Waar: Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem (Deze fraaie accommodatie ligt op nog geen 10 minuten lopen vanaf Arnhem Centraal Station; uitgang Sonsbeek aan achterzijde) en het centrum.
Wanneer: 29 september 2018 - van 12.00 uur tot 19.00 uur

May the Malt be wity you!  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4203