WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Global Spirits Expo 2.0: honderden nieuwe sterke dranken te proeven

AankondigingenGeplaatst door Mark Dermul di, september 04, 2018 06:18:55

Op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 zal Global Spirits Expo 2.0 liefhebbers van sterke dranken opnieuw zoals vorig jaar verwennen. Dit keer wordt de evenementhal Den Boomgaard in Ranst omgetoverd tot het proefwalhalla van unieke en nieuwe sterke dranken. Die kan men zowel puur als in een cocktail proeven. De expo is vrij toegankelijk en makkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar. Er is een fietsenstalling en ruime gratis parking. Aparte foodtrucks en randanimatie voor volwassenen en kinderen maken de beleving compleet.

Primeurs voor België: Neuken Likeur, Cannabis Gin, bruisende sake, cocalikeur

Op Global Spirits Expo 2.0 worden verschillende primeurs voorgesteld. Zo lanceert ‘Neuken Likeur’ zijn veel besproken drank voor het eerst in België. Sabor zal de fijnste artisanale Braziliaanse cachaças presenteren om de beste mojito’s en caipirinha’s te maken. Boosterdry stelt als een primeur voor de Benelux zijn gepatenteerde vodka schuim voor om shooters en cocktails te pimpen. Daarnaast zijn Cannabis Gin en Wodka uit Amsterdam present, wordt ’s werelds eerste bruisende sake voorgesteld en kan men kennismaken met Agwa de Bolivia, een likeur op basis van o.a. cocabladeren, ginseng en guarana.

Rum in de lift

Nu de hype rond gin stilaan wegebt, eist rum in veel cocktailbars meer en meer de aandacht op. Denk maar aan het succes van een ‘Dark ’n Stormy’ cocktail op basis van rum, ginger beer of ginger ale. Rum producenten komen met tal van nieuwe referenties. Zo pakt World’s End Rum uit met een Navy Strength rum van 57% en met een spiced rum zonder toevoeging van suikers. Daarnaast neemt ook het aantal rums gebotteld op ‘cask strength’ gevoelig toe. Rum varianten die tijdens de expo allemaal kunnen geproefd worden. Naast gin en rum zijn uiteraard ook single malt whisky en bourbon goed vertegenwoordigd met onder meer de Belgisch whisky Gouden Carolus die een langverwachte nieuwe creatie voor het najaar nu reeds in primeur voorstelt.

Mezcal en tequila: authentieke nationale dranken in de kijker

Mezcal en tequila zijn dankzij verschillende importeurs sterk aanwezig op deze expo. Deze dranken kan men zowel puur als in cocktails proeven. Deze nationale en authentieke Mexicaanse dranken dreigen door een agave schaarste een rariteit te worden. Vooral mezcal die van wild en traag groeiende agave planten gemaakt wordt, kent een sterke stijging. Dit komt ook door het arbeidsintensieve productieproces, de talrijke tussenschakels qua transport en de houding van de Trump-administratie. Gelukkig heeft de Mexicaanse overheid de drank door een erkende herkomstbenaming kunnen beschermen zodat de consument zeker is van een authentiek product.

Over Global Spirits Expo 2.0:

Dit is na vorig jaar de tweede uitgave en een initiatief en organisatie van Drankenwereld en Drankenhandel Vets, een toonaangevende webshop en winkel in Borsbeek die als geen andere nieuwe drank weet te spotten. Drankenhandel Vets is ook bekend om zijn speciale biersoorten en zelf geïmporteerde wijnen uit gekende wijnlanden. Op Global Spirits Expo 2.0 kan men dranken aan speciale expovoorwaarden aankopen of via de webshop www.drankenwereld.be. De expo heeft plaats op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018 telkens van 12 tot 19 uur, Antwerpsesteenweg 43, Ranst.

Meer info op hun Facebook-pagina. Allen daarheen.  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4202