WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Allt-A-Bhainne 24 Year Old 1993 for MMM

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, september 03, 2018 06:59:13

Bottelaar: Mark & Manny's Malts
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Allt-A-Bhainne 24 Year Old 1993 for Mark & Manny's Malts, 50 bts
Kleur: zonlicht
ABV: 50.2%


Yummie

Voor de derde release in onze Antarctica Series mochten we van fotografe Ilse Everaert een prachtige foto kiezen van Paradise Bay. En met deze hete temperaturen wilden we uiteraard een ietwat zomerse whisky presenteren en we zijn er naar onze eigen (on)bescheiden mening wel in geslaagd. Het werd een 24-jarige Allt-A-Bhainne, een malt waarvan eigenaar Chivas niet eens een officiële release heeft. Maar Manny en ik hebben aan u gedacht. Da’s graag gedaan.

De neus is lekker fris en helder op appels en peren, ananassap, mooie citrustoetsen, abrikozen en mango. Wie goed oplet krijgt zelfs een enkele aardbei. Een licht florale en herbale toets geeft hem zijn zomers karakter. Nat hooi op de achtergrond. Flink wat honing en iets van groene thee. Delicate hints van eucalyptus. Complex? Maar, neen. Lekker? Zeker wel!

Heerlijk zomers zoet op allerhande rijpe vruchten – citrus en abrikozen leiden nu – maar wel onmiddellijk gevolgd door een verrassend stevige kruidigheid in de vorm van vanille, gekarameliseerde gember en een enkel peperbolletje. Mooi rond en mondvullend. Wordt zelfs een beetje romig of toffee en lopende honing.

De finish is middellang, mooi kruidig zonder zijn zoetigheid te verliezen en drogend op het sterfbed.

Een blender’s whisky, zegt men, maar neem er je tijd voor en laat je verrassen door deze erg aantrekkelijke en wreed yummie Allt-A-Bhainne! Wij waren alvast onder de indruk van deze intens fruitige, mooi kruidige Speysider. Let wel: slechts 50 flessen beschikbaar, zoals het Mark & Manny’s Malts betaamd.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-08-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4201