WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Mackmyra Moment Prestige

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, augustus 30, 2018 06:59:52

Distilleerderij: Mackmyra
Regio: Zweden
Fles: Mackmyra Moment Prestige, 11 years old, OB 2017, Philipponnats Champagne Casks, 4111 bts
Kleur: koper
ABV: 46.1%

Sabayon

De Master Blender van Mackmyra, Angela D’Orazio, ontdekt in de Bodas mijn (waar de vaten liggen te rijpen, dus) regelmatig een single cask dat er uit springt. Die mogen volgens haar niet verdwijnen in de reguliere bottelingen, omdat ze zo exceptioneel zijn. De reeks Mackmyra Moment was geboren: een huwelijk van enkele uitzonderlijke vaten. Neem nu deze Prestige, waarvan het jongste vat in de mix 11 jaar rijpte. Het zijn bovendien vaten van de champagneproducent Philipponnats.

Mooie, heldere en herbale neus op groene druiven, witte pepen en iets van vanillepudding. Verrassend fris, maar toch met een romig kantje. Doet me zelfs aan sabayon denken. Qua kruiden moet ik denken aan witte peper en gember, maar er zitten ook wat groene tuinkruiden in. Wat kardemom en een vleugje anijs. Wordt zoeter naarmate hij even mag ademen.

Op smaak komen de druiven en anijs als eerste aan bod (heeft wat weg van witte wijn op steroïden), onmiddellijk gevolgd door peper en eucalyptus. Langzaam maar zeker verschijnen er citrustoetsen met pompelmoes vooraan. Licht drogend.

In de middellange afdronk zet zich dat door, waardoor je mond helemaal droog komt te staan.

Intrigerende whisky. En ja, je proeft de champagne als het ware. Zo rond de 130 EUR.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-08-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4197