WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Yamazaki Limited Edition 2017

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, augustus 28, 2018 06:43:09

Distilleerderij: Yamazaki
Regio: Japan
Fles: Yamazaki Limited Edition 2017
Kleur: koper
ABV: 43%

Pruimenlikeur

Toen deze fles in mei 2017 op de markt kwam, kostte ze in Japan 10.000 yen. Da’s zo’n 80 EUR. Vandaag kan je ze niet meer vinden onder de 200 EUR en dat is jammer. Dankzij goede vrienden van me, kon ik deze fles aan zijn originele prijs in de kast zetten.

Op de neus krijg ik pruimenlikeur, crème brûlée, geflambeerde bananen, maar ook hier tekent de Japanse eik present, waardoor hij op en top Japans wordt, want naar oude tempels ruikt. Bijzonder fruitige en gelaagde neus.

Die fruitigheid komt op smaak onmiddellijk terug, ondersteund door een mooie kruidigheid met gember op kop. Turks fruit, rode bessen en kersen en iets wat me aan een Mars (de snoepreep) doet denken. Er zit zelf een beetje rokerigheid in. Zou dat wat geturfde mout kunnen betekenen?

De afdronk is niet erg lang, maar wel bevredigend.

Ja, dit is toch wel een echt geweldige whisky hoor (zelfs beter dan de 2016). Daar hoeft dus niet per sé een leeftijdsaanduiding op, toch? Met een dikke merci aan Marjam & Peter, die deze fles voor mij in Japan scoorden!

PS. Ik vernam dat Yamazaki géén Limited Edition 2018 zal lanceren gezien de beperkte stocks.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 22-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4195