WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Chichibu Ichiro’s Malt & Grain

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, augustus 24, 2018 07:20:51

Distilleerderij: Chichibu
Regio: Japan
Fles: Chichibu Ichiro’s Malt & Grain, OB 2016, Bourbon Barrel #4080, 250 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Citroenzeste

Ichiro Akuto stampte zijn Chichibu distilleerderij pas in 2008 uit de grond, maar zijn familie is al sinds de 17e Eeuw bezig met het stoken van spirits. Zijn grootvader was in 1941 de grondlegger van de ondertussen teloor gegane maar wel cult geworden Hanyu Distillery. Ichiro zelf werkte lange tijd voor Suntory en nam die kennis mee om dan een decennium geleden zijn eigen distilleerderij op te richtingen in de Saitama Prefecture, in het dorp Chichibu. Deze single cask botteling van Malt & Grain laat al raden wat we voor de kiezen gaan krijgen, natuurlijk.

Mooie, heldere neus met flink wat vanille, sappige perzik en citroenzeste, maar tevens een flinke plank vers gezaagd hout. Echter, het werkt in deze prima!

Mooi olieachtig en mondvullend. Op smaak krijg ik opnieuw heel wat citrus, maar ook een hint van tropisch fruit, iets van honing en pijptabak en flink wat kruiden. Denk gember, nootmuskaat en zwarte peper. De tweede slok barst van de zoete mout, toffee en vers gemaaid hooi. Erg zomers, allemaal.

In de middellange finish komen vooral het hooi, de citroenzeste en de zwarte peper nog even piepen.

Aangename, heldere blend uit het land van de rijzende zon. En dit is nog maar mijn 5e Chichibu. Note to self: proef er meer!

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 22-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4191