WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenturret Sherry Edition Batch 2

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, augustus 07, 2018 06:48:18

Distilleerderij: Glenturret
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenturret Sherry Edition Batch 2, OB 2016, European & American Oak Sherry Casks
Kleur: goud
ABV: 43%

Gummi Kersen

Glenturret gat er prat op dat ze de oudste distilleerderij van Schotland is – opgericht in 1775 onder de naam The Hosh – en is tevens de spirituele thuis van The Famous Grouse. In 2015 sprong ook Glenturret op de kar van de NAS-expressies en bracht een Triple Wood, Sherry en Peated expressie op de markt. Vandaag proberen de we tweede batch van hun Sherry Edition. De eerste – die ik zo’n anderhalf jaar geleden proefde – vond ik best ok voor een entry level malt.

Kruidige, snoeperige neus die me doet denken aan peperkoek, rood fruit, kriekensap en een zuurtje. Er zit helaas ook best wat karton in, wat ik niet zo prettig vind. En je kan echt grenenhout ruiken en misschien zelfs een klein beetje bakkersgist.

Hij is romig en zoet op de tong, met wederom rood fruit (zelfs zo van die gummie kersen uit de snoepwinkel), met best een heuse kruidigheid. Denk kruidnagel en een beetje nootmuskaat. Toch ook zit hier een betrekkelijk drogend kantje aan van de eik, die me wat luid overkomt.

De afdronk is zijn grootste troef: lang, warm, zoet en verzachtend. De eik fluistert nu.

Een tikkeltje anders dan de eerste batch, maar beter noch slechter. Als instapmalt – met zijn bescheiden prijskaartje – best oké.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2018
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4174