WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Famous Grouse Black Grouse Alpha Edition

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, augustus 06, 2018 06:24:09

Bottelaar: Glenturret
Regio: Schotland
Fles: The Famous Grouse – Black Grouse Alpha Edition
Kleur: koper
ABV: 40%

Tetrao Tetrix

In 2003 verkocht Edrington zijn Black Bottle aan Burn Stewart. De Black Grouse moest de opvolger worden. In 2012 gingen ze nog een stap verder met deze Black Grouse Alpha Edition. Hij zou nog iets meer geturfde whisky bevatten dan de Black Grouse.

Hoewel de turf onmiskenbaar een zweem rook met zich meebrengt – als van een kampvuur dat net gedoofd werd – ligt de nadruk toch vooral op donkerzoete toetsen. Althans wat de neus betreft. Gekonfijte appelsienschillen, Turks Fruit, kandijsuiker en origine chocolade. Maar het moet gezegd: het werkt prima. Dit is een lekker neus!

Hij is zacht en olieachtig, rijk aan aardse toetsen, zoete turfrook (die nu een pak prominenter is), gezouten karamel en vanille. De gekonfijte appelsien keert weer, samen met wat bittere chocolade. Heldere citrus verschijnt midpalate, alsof er een paar druppels citroensap in gedropt werden. De rookontwikkeling is meer dan aangenaam.

De lange, drogende afdronk begint zoet en wordt dan roetig. Heerlijk.

Voor zo’n 35 tot 40 EUR valt dit echt wel mee. Oh, voor wie zich afvraagt wat de titel betekent? Dat is de wetenschappelijke naam voor de zwarte korhoen en dus geen computerspelletje.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4173