WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: Tres Hombres XVIII Year Old Solera

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juli 30, 2018 06:46:11

Bottelaar: Tres Hombres
Regio: Dominicaanse Republiek
Fles: Tres Hombres XVIII Years Old Solera
Kleur: brons tot tin
ABV: 42%

Feestelijk

Deze 18-jarige rum, opgevoed via het solerasysteem, is afkomstig van Oliver & Oliver (bekend van hun Opthimus rum). Volgens insiders zou Pedro Ramon Oliver deze rum hoogstpersoonlijk hebben uitgekozen voor ons drie mannen uit Nederland. Het is een rum uit de Dominicaanse Republiek en zou op portvaten gefinished zijn.

Donkerzoete neus met een twist. Het begint met een beetje bouillon – maggimix – en wordt dan langzamerhand zoeter. Citrusfruit komt eerst, gevolgd door zachte karamel en flink wat cacao. Daarna komen er wat noten doorheen. Dit is erg aangenaam.

Op smaak is hij een pak zoeter en simpelweg romig, rond en heerlijk! Ja, een karrenvracht aan toffee en honing, maar wie maalt daarom als het zo lekker is? Hint van rode bessen. Zachtjes gekruid.

De middellange finish is verrassend fris en levendig met citrus die er met kop en schouders bovenuit steekt.

Een beetje vreemde neus waar je even aan moet wennen, maar eens voorbij de lippen is dit een feestelijke rum. 82 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 19-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4166