WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: Tres Hombres XII Years Old Porto Bayan Rum

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juli 29, 2018 08:20:28

Bottelaar: Tres Hombres
Regio: Barbados
Fles: Tres Hombres XII Years Old Porto Bayan Rum, 3.000 bts
Kleur: brons
ABV: 42%

Frivool

Tres Hombres – simpelweg ‘drie mannen’ – is het verhaal van… euh… drie mannen, dus, die bewustzijn willen creëren rond de enorme vervuiling van onze oceanen door de moderne scheepvaartindustrie. Ze hebben zich daarom een zeilschip van 32 meter lang aangeschaft met een capaciteit van 35 ton, en brengen daarmee vaten rum uit de Caraïben naar Europa. Ze kiezen voor de exotische rum die op traditionele manier werden gestookt. Nadat de rum werd gedistilleerd en enkele jaren kon rijpen in eikenhouten vaten, krijgt hij een extra rijping op zee van enkele maanden. Want zo lang is het schip onderweg. Deze XII Year Old Porto Bayan Rum werd in 2005 gedistilleerd in Barbados, bij de bekende Worthy Park distilleerderij en is een vatting van 7 portovaten.

Friszoete neus op rood fruit met wat gekarameliseerde toetsen als van appelsienschillen en tabaksbladeren. Wat kaneel en iets groens, waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Eerder aan de lichte en speelse kant.

De body is prima, moet ik zeggen. Op smaak is hij niet mierzoet, maar komt aardig in de buurt. Wel een heerlijke pepertje en wat kruidnagel. Geen klassieke rum, alleszins. Dit is – opnieuw – speels en frivool. Rood fruit voert ook hier de boventoon en dat is natuurlijk te danken aan de portvaten.

De afdronk vind ik dan weer jammerlijk kort.

Leuke rum met een leuk verhaal. Pakweg 75 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 19-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4165