WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: Venezuela 13 Year Old 2004 for The Whisky Mercenary

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juli 27, 2018 08:04:11

Bottelaar: The Whisky Mercenary
Regio: Venezuela
Fles: Venezuela 13 Year Old 2004 for The Whisky Mercenary
Kleur: mahonie
ABV: 53.8%

Mandarijn

Ook Venezuela kent zijn grote rum. Denken we maar aan Diplomatico, Ron Pampero en Santa Teresa. Hoewel ik niet kon achterhalen van welke producent dit single cask afkomstig is – Jürgen Vromans, aka The Rum Mercenary – houdt de lippen stijf op elkaar. Dan zit er niks anders op dan hem gewoon aan de lippen te zetten, toch? Hij is alvast erg, erg donker. Ziet er uit als cola in mijn glas.

De neus is zoet en herbaal tegelijk. Ik krijg wat groene tuinkruiden waar ik niet meteen de vinger op kan leggen, maar het fruit is voor mij erg duidelijk: mandarijn! Nog iets van noten en een hint van koude koffie. Ik vind deze neus alvast erg, erg lekker.

De aanzet is – vanzelfsprekend, zou ik bijna zeggen – erg krachtig. Lekker donkerzoet, nu, met chocolade, dadels, opgelegde rozijnen en noten. Een karrenvracht aan sinaas. Contreau op steroïden. De koffie keert weer en wordt bijgetreden door wat pure chocolade met hazelnoten. Prima body, overigens.

De afdronk is middellang, mierzoet met een bittertje als van appelsienen.

Dit is wederom een vloeibaar dessert en warm aanbevolen.

Geproefd door Mark Dermul op 16-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4163