WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: Barbancourt 13 Year Old 2004The Whisky Mercenary

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juli 26, 2018 06:25:21

Bottelaar: The Whisky Mercenary
Regio: Haiti
Fles: Barbancourt 13 Year Old 2004/2017 for The Whisky Mercenary
Kleur: licht goud
ABV: 49.3%

Galak Popri

De Société du Rhum Barbancourt, D. Gardère & Cie. is één van de oudste rum-producenten op Haïti, opgericht in 1862, door de uit Frankrijk geëmigreerde Dupré Barbancourt. Vandaag de dag is de vijfde generatie er aan de slag. In 2010 – tijdens de grote aardbeving – verloren twee medewerkers het leven en ging flink wat van de rijpende voorraad verloren. Maar nog voor het einde van het jaar was de productie alweer up and running. Dit single cask werd door Jürgen Vromans gebotteld. Voor de gelegenheid – ah, ja! – onder het mom van The Rum Mercenary. Verrassend licht kleurtje.

De neus is erg fris en zoet. Ik ruik pure suiker, banaan, zelfs een tikkeltje Elexir d’Anvers. Witte chocolade met gepofte rijst (Galak Popri!) en ananassap. Dit is leuk!

De smaak is best romig te noemen, met opnieuw flink wat banaan, maar nu mooi onderstreept met wat gember, witte peper en een beetje zoethout. Ja, de eik spreekt. Er zit zelfs een zilt randje aan als van het sap waarin olijven worden bewaard.

De afdronk is niet bepaald lang, maar desalniettemin erg aangenaam zoet met een pittige dood.

Mijn eerste Barbancourt, die een tikkeltje flirt met de Clairin die ik eerder proefde. Het verbaast me geenszins dat Jürgen dit vaatje bottelde.

Geproefd door Mark Dermul op 16-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4162