WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: New Grove 2009 for The Nectar

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juli 24, 2018 08:18:47

Bottelaar: The Nectar
Regio: Mauritius
Fles: New Grove 2009 for The Nectar, Limousin Oak Cask #397-17, 258 bts
Kleur: koper
ABV: 54.7%

Robuust

We kennen The Nectar vooral als importeur van whisky, maar zij doen natuurlijk veel meer dan dat. Zo bottelden ze vorig jaar nog deze New Grove rum uit Mauritius. Het betreft een single cask – Limousin Oak nota bene – van New Grove. Hij heeft een geweldig, helder koperen kleurtje en van zodra ik hem geschonken heb, vult zijn aroma de kamer. Dit wordt genieten.

De neus is zoet en fruitig. Ik denk vooral aan taartjes met rood fruit (aardbeien op kop, gevolgd door kersen) en een tikkeltje bitter als van amandelen. Orangettes en bloedappelsien, cola en Turks Fruit. Duidelijke toetsen van vanille. De neus op is al een dessert op zich. Tikkeltje snoeperig.

Hoewel hij krachtig aanzet en bijgevolg best als robuust wordt omschreven, is de alcohol wel mooi geïntegreerd. Deze rum houdt een mooie balans tussen de kruidige eik en de zoete vruchten. Vooral citrus en iets van munt. Het bittertje blijft ook aanwezig, maar is eerder aanvullend dan storend.

De lange, warme afdronk voert ons terug naar het kruidenrekje: nootmuskaat, kruidnagel, gember en iets van anijs.

Toppertje voor de zoetekauwen onder ons.

Geproefd door Mark Dermul op 16-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4160