WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Boek: Whisky – Tristan Stephenson

MediaGeplaatst door Mark Dermul do, juli 19, 2018 07:58:49

De titel van het boek vind ik wat spijtig, want hierdoor kan het zich niet onderscheiden van heel wat andere whiskyboeken op de plank en dat zou toch moeten. Want dit boek – dat oorspronkelijk verscheen onder de Engelstalige titel The Curious Bartender – An Odyssey of Malt, Bourbon & Rye Whiskies – is een uitzonderlijk goed werk.

Tristan Stephenson gaat namelijk in het eerste deel van het boek erg ver in het achterhalen van de geschiedenis van het levenswater, van de Chinese distillatiepioneers en de dubieuze medicinale aqua vitae van de middeleeuwen tot de drank die we vandaag de dag zo omarmen. Uiteraard wordt ook het productieproces helemaal uit de doeken gedaan, met veel aandacht voor de verschillende graansoorten en gebruikte technieken.

In het tweede deel passeert Tristan bij een aantal toonaangevende distilleerderijen (ook buiten Schotland) en geeft flink wat feedback bij hun geschiedenis, geheimen van de whiskymakers en smaaksensaties.


Het is een erg omvattend werk geworden dat zeker voor beginners, maar ook voor kenners, boeiende uren van leesplezier zal opleveren.

Aanrader!

Whisky
256 pagina’s, Nederlands
Hardback
Tristan Stephenson
Zuid-Nederlandse Uitgeverij
ISBN 9789044744958
45 EUR

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4155