WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Lot No 40 Cask Strength 12 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juli 17, 2018 07:47:50

Distilleerderij: Corby Spirit & Wine Ltd
Regio: Canada
Fles: Lot No 40 Cask Strength 12 Year Old first edition, OB 2017, 4968 bts
Kleur: brons
ABV: 55.0%

Amandelcake

In 2017 bracht Lot No 40 voor het eerst een versie op vatsterkte uit, bovendien met een age statement van 12 jaar. Er werden net geen 5000 flessen op de markt gebracht. Dank zij mijn Canadese whiskygabber Robert uit Québec, kon ik aan een sample geraken.

De neus is een pak zoeter dan de ‘gewone’ Lot No 40, maar vertoont dezelfde houterige toetsen en offreert bovendien een randje dat me aan vernis doet denken. Gelukkig ook wat romige toetsen als van overrijpe banaan en iets van maraschino kersen. Verrassend zacht wat de kruiden betreft. Iets van zwarte peper, een hint van kaneel en een verloren gelopen kruidnageltje, maar weinig meer. Een frisse toets van munt. Deze neus wordt langzaam maar zeker interessant, maar je moet er je tijd voor nemen.

Wow! Op smaak is het een bom! De rogge zorgt nu voor een heel kruidenrekje, chili poeder inbegrepen. Kersenlikeur in donkere chocolade (Mon Chérie), amandelcake en een hint van koffie verkeerd. Nog wat pijptabak.

De afdronk mocht iets langer zijn, naar mijn mening, maar hij blijft wel interessant met flink wat eik en zelfs een tikkeltje woodsmoke.

Ik hoorde links en rechts dat deze erg hoog de hemel ingeprezen werd. Ik ben iets terughoudender. Lekker, zeker, stukken interessanter dan menig Canadees maar ik voel niet de behoefte me hier een fles van aan te schaffen.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4153