WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Lot No 40

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juli 16, 2018 09:21:57

Distilleerderij: Corby Spirit & Wine Ltd
Regio: Canada
Fles: Lot No 40
Kleur: brons
ABV: 43%

Dennenschors

Lot No 40 is een goedkope Canadese roggewhisky die al tot tweemaal toe werd uitgeroepen tot Beste Canadese Whisky… weliswaar op de Canadian Whisky Awards. Hij haalde die titel in 2013 en opnieuw in 2016 – grappig genoeg het jaar waarin Jim Murray de Crown Royal Northern Harvest Rye uitriep tot beste whisky ter wereld. Hij wordt gestookt in Windsor, Ontario, slechts een brug verwijderd van Detroit.

De neus begint op kruiden en hout. Dennenschors! Best wat kruidnagel en iets van munt. De eerste prikkel verdwijnt echter snel om plaats te maken voor enkele zoete toetsen zoals melkchocolade en mais op de barbecue, ingevet met zoete boter. Niet slecht maar ook helemaal niet wereldschokkend. Het hout houdt wel de bovenhand, wat ik een tikkeltje jammer vind.

De aanzet is zoetzuur met opnieuw flink wat houttoetsen. Ik moet wederom aan de dennenboom denken. Flink herbaal, ook. Tijm, kaneel, gember en kruidnagel. Gaat langzamerhand richting zuurdesembrood met sesamzaad. De mais op de barbecue evolueert naar gezouten popcorn, maar het geheel werkt wel, ondanks het feit dat ik hem zoeter had gewild.

De afdronk is meer van hetzelfde, met flink wat kruiden en hout. De tannine neemt op het sterfbed het heft in handen, wat je mond helemaal droog zet.

Het licht wellicht aan mij, maar dit is te droog, te houterig en onvoldoende zoet om puur te drinken.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4152