WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Westland Cask #397 for LMdW

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juli 14, 2018 07:23:02

Distilleerderij: Westland Distillery
Regio: USA
Fles: Westland Single Cask #397 for La Maison du Whisky, OB 2016, 232 bts
Kleur: koper
ABV: 54.4%

Verre Oosten

Westland werd pas in 2010 opgericht in Seattle, Washington, aan de westkust van het land (vandaar de naam). Ze maken uitsluitend single malt en gebruiken daarvoor zelfs Belgische gist. Hun core-range, die bestaat uit de American Oak, Sherry Wood en Peated, zijn sinds 2016 in onze contreien beschikbaar. Groothandelaar La Maison du Wisky, legde echter de hand op dit single cask en bottelde het op vatsterkte in 2016 ter ere van hun 60e verjaardag.

De neus is alvast zoet op pruimen en rozijntjes, maar tevens atypisch op curry ketchup, meubelpoets en doet me op één of andere manier aan het Verre Oosten denken. Maar ook een beetje aan… euh… Springbank? Met een beetje kalk en jute op de achtergrond en een flinke stalgeur. En het werkt! Dit is een heerlijke neus die de jonge leeftijd van deze whisky totaal doet vergeten.

Op smaak is het in eerste instantie allemaal eikenhout, moet ik zeggen. Flink wat kruidigheid met een bizarre twist die me wederom naar het Verre Oosten stuurt. Maar er zit ook een toets in waar ik niet meteen de vinger op kan leggen… ik hou het op stopverf gemixt met tabak en turf. Vreemd en ik ben er nog niet uit of ik het een off-note vind of niet. Enkele appelsienen zorgen voor een zoetzure toets. Flink wat woodsmoke komt opzetten.

De afdronk is erg lang en kruidig… en nu kan hij zijn jonge leeftijd niet langer verbergen.

Wat een leuke ervaring! Absoluut atypische Amerikaanse single malt (is er andere?).

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4150