WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tennessee 13 Year Old 2003 The Whisky Mercenary

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juli 13, 2018 08:33:23

Bottelaar: The Whisky Mercenary
Regio: USA
Fles: Tennessee 13 Year Old 2003/2017, The Whisky Mercenary
Kleur: brons
ABV: 51.5%

Indrukwekkend

Een Tennessee voldoet technisch gezien aan alle vereisten om een bourbon te mogen heten. De onderscheiding is te vinden in het feit dat er één extra stap aan het productieproces wordt toegevoegd, namelijk het filteren van de spirit door houtskool van de suikerahorn. Jack Daniel’s is het meest bekende voorbeeld. Deze Tennessee, gebotteld door Jurgen Vromans, rijpte maar liefst 13 jaar, wat lang is voor een bourbon. Ik heb nog maar 2 Tennessee uit 2003 geproefd: die van North Star Spirits en onze eigen botteling voor Mark & Manny’s Malts. Een benieuwd of deze even lekker gaat zijn.

Perfect gebalanceerde neus met enerzijds kruiden als peper, vanille en nootmuskaat en anderzijds zalig fruit – quasi-tropisch – met mango en kersen in de hoofdrol. Gebakken peren ontbreken niet en worden aangevuld met karamel en een toefje snuiftabak.

Lekker kruidig op smaak met bakkerskruiden en chili pepers op de voorgrond, snel geblust door rozijnen, gebakken peren, mango en abrikozen. Romig en mondvullend. Hint van Italiaanse koffie. Toch wel een smaakbom en puur heerlijk drinkbaar!

Lekker lange, warme en kruidige afdronk, die je mond droog achterlaat.

Indrukwekkende Tennessee, wederom, die mooi in dat rijtje staat, hoor.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4149