WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Heaven Hill 8 Year Old 2009 Valinch & Mallet

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juli 08, 2018 09:43:35

Distilleerderij: Heaven Hill
Regio: USA
Fles: Heaven Hill 8 Year Old 2009/2017, Valinch & Mallet, 275 bts
Kleur: vol goud
ABV: 48.8%

Perzik

Onze vrienden van Valinch & Mallet – Italiaans onafhankelijk bottelaar die ik ondertussen persoonlijk goed leerde kennen (zowel de bottelingen als de mensen achter het label) – hebben de hand kunnen leggen op een vat van Heaven Hill uit 2009. Het is totnogtoe hun enige uitje naar de States.

Nou, de neus is alvast atypisch. Verwacht je niet aan een zoete bom, hoor. Hier ruik je vooral het verse eikenhout. Houtkrullen met een licht zoetje, ik kan het niet anders omschrijven. Van fruit is amper sprake, maar dat maakt hem daarom niet minder interessant. Integendeel. Na enkele ogenblikken begint er iets quasi tropisch door te schemeren. Perzik in blik! Op de achtergrond nog een mespuntje kaneel en wat kruidnagel. Een mix van bloem- en bruine suiker maken deze neus dan toch een tikkeltje zoet.

Zacht op smaak, waarbij de perzik nu toch flink moet opboksen tegen een heftige kruidigheid. Iets van grof brood komt er door heen, terwijl het kruidnagel evolueert naar chili poeder. Krachtig!

In de middellange finish deemsters het kruidige geweld langzaam weg, komt de perzik even terug piepen, maar uiteindelijk is het vanille dat het laatste woord heeft.

Erg leuke ervaring en totaal anders dan wat je van Heaven Hill gewend bent.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4144