WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Blanton’s Original Single Barrel

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juli 06, 2018 06:14:38

Distilleerderij: Buffalo Trace Distillery
Regio: USA
Fles: Blanton’s Original Single Barrel, OB 2017, Cask #147
Kleur: koper
ABV: 46.5%

Warehouse H

Vandaag de dag zijn single barrel bourbons niet meer weg te denken van de markt. Maar een kleine eeuw geleden was het Kolonel Albert B. Blanton van de Buffalo Trace Distillery die als eerste zo’n single barrel bourbon op de markt bracht. De jongens van de marketing willen u laten geloven dat de beste vaten liggen te rijpen in het midden van Warehouse H en dat die dus zorgvuldig worden uitgezocht om als single barrel op de markt te komen. Dit is barrel #147.

Heldere en verrassend frisse neus op sinaasappel en limoensap, karamel en vanille, maar ook iets wat me aan rood fruit doet denken. Wat kaneel en anijszaad. Melkchocolade.

Hij mocht wat mij betreft iets meer body hebben. Hij is snoeperig zoet! Denk parma violets, maar dan wel flink gekruid. Kruidnagel, nootmuskaat, vanille. Het fruit moet wel de duimen leggen tegen de karamel en kandijsuiker. Erg zoet.

De afdronk is middellang en geeft, na eerst een flinke opstoot van warme kruiden, opnieuw het woord aan de citrusvruchten.

Mooie, aangename bourbon in een prachtige fles (waaruit het niet bepaald handig schenken is).

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4142