WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Maker’s Mark

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juli 05, 2018 07:05:49

Distilleerderij: Maker’s Mark
Regio: USA
Fles: Maker’s Mark (Red Wax)
Kleur: koper
ABV: 45%

Nougat

Het verhaal van Maker’s Mark loont echt de moeite om eens na te lezen. Ik kan u het boek ‘Bourbon’ uit 2016 van Fred Minnick hartelijk aanbevelen. De stokerij ging pas in 1954 van start en is altijd al een beetje tegen de stroom ingegaan en positioneerde zich (destijds) als luxe bourbon. Het idee van de rode was kwam van de echtgenote van de eigenaar en werd onmiddellijk gepatenteerd. Rogge gebruiken ze niet. Naast maïs gaan er wintertarwe en gemoute gerst in de mashbill.

Eerder muffige neus op wit brood, boerenboter en bruine suiker. Nougat en hazelnoten. Appelsienen op de achtergrond. Zelfs iets van koude thee. Niets wereldschokkends, echter.

Hij is mooi romig op de tong. Onmiddellijk mierzoet met een groene toets. Denk karamel, appelsien, gummi bears, kokos en kersenlikeur. Best aangenaam.

Verrassend lange finish waarin de kruiden met de aandacht gaan lopen.

Het is al jaren geleden dat ik deze nog geproefd had, maar ik herinner mij hem een pak zoeter, maar daarom niet beter. Deze batch valt mij goed mee.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4141