WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Auchentoshan 18 Year Old 2000 Signatory UCF for Flander’s Finest Cask Selection

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juni 30, 2018 07:21:03

Distilleerderij: Auchentoshan
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Auchentoshan 18 Year Old 2000/2018, Signatory for Flander’s Finest Cask Selection, Bourbon Barrel #800038, 227 bts
Kleur: stro
ABV: 46%

Zomer

De jongens en meisjes van Flander’s Finest Cask Selection zijn begin dit jaar opnieuw gaan snuisteren in de warehouses bij Andrew Symington en zijn team van Signatory. Eén van de vaatjes die ze besloten te bottelen – tot mijn groot jolijt – is deze 18-jarige Auchentoshan. Het betreft een single cask dat 227 flessen opleverde in hun befaamde Un-Chillfiltered Collection en is dus versneden naar 46%.

Van bij de eerste snuif tovert deze Lowlander al een glimlach op mijn gezicht. Dit is thuiskomen. Boterbloempjes, stekelbessen, ananas, peren, hint van onrijpe kiwi, citroengras en limoensap. De zomer komt er aan en dat zal je met deze Auchentoshan geweten hebben.

De aanzet is verrassend stevig. Flink gekruid, ook. Witte peper en zoethout. Daarnaast opnieuw wit fruit en citrus (pompelmoes steekt de kop op) met bloemsuiker en – wederom – stekelbessen.


Ondanks het feit dat de afdronk wat aan de korte kant is, bekoort hij wel met zijn stevige kruidigheid. Het lijkt alsof ik een in peper gedepte schijf citroen aflik. I love it!

Dit is duidelijk familie van de Auchentoshan uit 2000 die in 2016 op de markt kwam en met vaten 800023 en 800024 werd samengesteld. De grote broer, zeg maar. 95 EUR per fles? Twee graag. Deze gaat in de bagage voor de zomervakantie.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 05-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4136