WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Auchentoshan Batch 3 That Boutique-y Whisky Company

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juni 28, 2018 07:25:50

Distilleerderij: Auchentoshan
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Auchentoshan Batch 3, 25 Year Old, That Boutique-y Whisky Company 2018, 500ml, 135 bts
Kleur: licht goudABV: 48.6%

Zeep

That Boutique-y Whisky Company – onderdeel van Master of Malt – is al aan zijn derde Auchentoshan toe, maar deze is wel een specialleke, want de whisky is maar liefst 25 jaar oud. Dat zou kunnen betekenen dat hij ergens rond 1992 moet gedistilleerd zijn. Laat dat nu precies een topjaar zijn voor Auchentoshan. Maar het distillatiejaar wordt niet vermeld en TBWC staat er om bekend om zijn malts in deze reeks samen te stellen met allerhande cask ends. Dus hoewel de jongste in de mix dus van begin jaren 1990 moet zijn, kan hier ook veel ouder spul in zitten.

Moutige neus met een hint van gekonfijt fruit, maar wel een flinke granigheid moet ik zeggen. Appelmoes en rabarberconfituur. Iets van pompelmoes en appelsienmarmelade. Mooie neus, maar ik beken dat ik er nog niet kapot van ben.

Best olieachtig in de mond met een mooie kruidigheid. Flink wat grassen. Florale toetsen die flirten met het zepige, in alle eerlijkheid. Doet me niet meteen aan het topjaar 1992 denken, maar eerder aan de periode 1984-1987 toen Auchentoshan best zepig was (net als Bowmore overigens).

De finish is aan de korte kant, want in dit geval misschien geen slecht idee is.

Hier was veel om te doen en dit zou een geweldige Auchentoshan zijn, maar mij kan hij niet echt bekoren. En dan is meer dan 100 EUR neertellen voor een half litertje te veel van het goede.

75/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-04-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4134