WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Auchentoshan 18 Year Old 1988 Cask #4446 for Belgium

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juni 26, 2018 06:57:39

Distilleerderij: Auchentoshan
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Auchentoshan 18 Year Old 1988, Bourbon Barrel #4446 for Belgium
Kleur: vol goud
ABV: 53.9%

Delicaat

Op de laatste editie van mijn ondertussen beruchte Toshan Man Birthday Tastings opende ik nog eens een oude, officiële botteling. Deze 18-jarige uit 1988 betreft een single cask dat exclusief voor België op de markt werd gebracht. Het is een juweeltje, geloof me.

De neus is verrassend delicaat en zoet op graankoekjes besprenkeld met graeffe suiker, flink wat noten, vanille, chocolade met praliné vulling en een enkel schijfje limoen.

De aanzet is krachtig, maar niet brandend. Mooi mondgevoel. In tegenstelling tot de neus krijg ik nu toch vooral citrusfruit (denk pompelmoes, mandarijn en limoen) met wat houttoetsen en een beetje wit fruit. Ananas komt er door heen. Verrassend fris.

De afdronk is middellang tot lang, met een licht bittertje als van het witte vruchtvlees van een pompelmoes op het sterfbed.

Helaas is deze tegenwoordig erg moeilijk te vinden en quasi onbetaalbaar geworden. Ik kocht ‘m destijds voor 80 EUR, laatst gezien voor 300 EUR. Gekkenwerk. Maar lekker, dat zeer zeker.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-04-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4132