WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Auchentoshan 16 Year Old 2000 Clan Denny

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juni 21, 2018 06:57:03

Distilleerderij: Auchentoshan
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Auchentoshan 16 Year Old 2000/2017, Clan Denny, Refill Hogshead #DMG 11750
Kleur: witte wijn
ABV: 48%

Kauwgom

Clan Denny is een dochterbedrijf van Douglas Laing & Co. Tot voor kort verschenen in de Clan Denny reeks voornamelijk single grain releases, maar sinds juli 2017 – nadat de look van de range in een nieuw kleedje werd gestoken – zijn er ook al heel wat single malts verschenen. Het gaat telkens om single casks. Deze Auchentoshan uit 2000 rijpte 16 jaar op een refill hogshead. Hij is erg bleek.

De neus is licht, toegankelijk, fris op citrus en tjokvol grassen en bloemen. Hint van kruisbessen, groene druiven en moutsuikers. Maar je ruikt ook echt de gist en de gerst hier, wat me wat vreemd doet opkijken. Ik controleer nog even het label. Yup, 16 jaar gerijpt. Dat refill vat moet echt wel uitgeput geweest zijn. Na enkele ogenblikken krijg ik nog iets wat me aan kauwgom doet denken.

De body is helaas bijna waterachtig. Ik krijg heel wat vanille en citroen, iets van graankoekjes, maar ook bruistablet en aspartaam. Hij heeft een chemisch randje dat me niet erg aanstaat. Fanta Lemon op steroïden.

De afdronk is betrekkelijk kort en onschuldig.

Een erg doordeweekse Auchentoshan die niet heeft kunnen genieten van de voordelen van en goed vat, wat jammer is. Pakweg 80 EUR. Daarvoor kan je veel betere Toshan kopen.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-04-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4127