WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Scapegrace Premium Dry Gin Gold

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 18, 2018 07:04:42

Distilleerderij: Rogue Society Distilling Company
Regio: Nieuw-Zealand
Fles: Scapegrace Premium Gin Gold
Kleur: clear
ABV: 57%

Nieuw-Zeelands Goud

Deze ‘Gold’ is de Navy Stength versie van de Scapegrace Premium Dry Gin, wat betekent dat hij op een alcoholpercentage van 57% werd gebotteld. Bovendien werd er één extra botanical toegevoegd voor deze batch: de schil van mandarijn.

De neus prikkelt, natuurlijk, dankzij het hoge ABV. Citrus is hier leidend, met jeneverbes als tweede viool en de kruiden op de derde plaats. Ook deze gin is op de neus weer een schoolvoorbeeld van hoe een geweldige gin dient te ruiken. Geen shenanigans, maar simpelweg eerlijke eenvoud. Zalige neus.

Ondanks het hoge alcohopercentage is deze best drinkbaar zonder water. Hij zet je mond wel in vuur en vlam en de kruiden zorgen voor een extra boost van warmte. Ook zijn de – verrassend of niet - toegevoegde mandarijnenschillen merkbaar. Hij is iets zestier (is dat een woord) dan zijn kleine broertje, maar des te smakelijker.

De afdronk is lang, zoet, warm en opnieuw het bewijs dat gin echt wel op zichzelf kan staan – voor zover dat nog bewezen moest worden – en niet alleen als cocktail ingrediënt moet gezien worden.

Ik prefereer zonder enige twijfel deze, hoewel de ‘gewone’ Scapegrace ook erg lekker is.

GIN & TONIC

Wat citroen- en limoenschil volstaat om hier een echt zomers feestje van te maken. Maar vergis u niet: dankzij de Navy Strength volstaat het om slechts 3 tot 4cl van de gin te gebruiken om je aperitiefje te bereiden.

Yup, dit Nieuw-Zeelands goud is het ontdekken waard. Pakweg 65 EUR, wat niet goedkoop is, maar je krijgt er dan ook iets voor.

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4124