WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Scapegrace Premium Dry Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juni 17, 2018 09:59:22

Distilleerderij: Rogue Society Distilling Company
Regio: Nieuw-Zealand
Fles: Scapegrace Premium Gin
Kleur: clear
ABV: 42.2%

No-Nonsense

Scapegrace is een nieuwe gin uit Nieuw-Zeeland en werd bedacht door twee schoonbroers, actief in de cocktailscene. Ze haalden er nog een derde vriend bij, staken zich in de schulden en begonnen aan dit avontuur. Het resultaat is een hippe fles – hoewel gebaseerd op een fles uit de vorige eeuw – met een al even hippe website. Twee gins zijn ondertussen beschikbaar, de Premium Dry en de Premium Dry Gold, hun Navy Strength versie. Laten we met de ‘gewone’ beginnen. Botanicals zijn appelsien- en citroenschillen, koriander, nootmuskaat, kardemom, kruidnagel, engelwortel, orriswortel, zoethout, cassiaschors, kaneel en – doh! – jeneverbes.

De neus is alvast prima. Tikkeltje romig, tikkeltje zoet maar vooral uitnodigend zomers en zoet. Een instant classic als je het mij vraagt. Jeneverbes en citrus vormen de kopgroep; kardemom, kaneel en zoethout zijn peloton terwijl de rest van de botanicals de rode lantaarn dragen. Maar lekker? Absoluut. Ik hou het meest van no-nonsense gins. Less is more en dat is hier zeker het geval.

Op smaak is hij zacht en zoet en puur enorm genietbaar. Juniper-driven, zoals dat heet. Een schoolvoorbeeld van een klassieke gin met jeneverbes en citrus vooraan, ondersteund door de kruiden.

Het bittertje in de afdronk wordt wat verdrongen door zoete toetsen, maar dat maakt hem niet minder aangenaam.

Alweer zo’n gin die echt wel puur te genieten is.

GIN & TONIC

Limoen en een handjevol ijsblokjes en de Fever Tree tonic is alles wat je nodig hebt om hier een geweldig zomerse G&T mee te maken. Hoewel de neus wat aan een apotheker doet denken, is hij op smaak echt wel fris en monter. Doe hier nog een blaadje munt bij (sorry, ik had het niet in huis) en hij is helemaal af.

Bij ons is deze gin niet zo makkelijk te vinden, maar ik vond ‘m bij PROOF in hartje Gent. Zo rond de 45 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4123