WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Del Professore Authentic Crododile Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juni 16, 2018 08:25:30

Distilleerderij: Antica Distilleria Quaglia
Regio: Italië
Fles: Del Professore Authentic Crocodile Gin
Kleur: witte wijn
ABV: 45%

Caraïben!

De stokerij Antica Distilleria Quaglia brengt onder ‘Del Professore’ tal van spirits uit die gebaseerd zijn op oude recepten. Ze hebben ook drie gins in hun gamma, de Monsieur op 43.7%, de Madame op 42.9% en sinds kort deze Crocodile Gin op 45%. Deze krokodillen-gin vertegenwoordigd de zoetere Old Tom style die in de 19e Eeuw erg populair was. De botanicals van dienst – naast de obligate jenverbes - zijn koriander, vlierbloesem, citrus en Jamaicaanse peper. Het feit dat hij wat kleur heeft is te danken aan het feit dat er ongefermenteerd druivensap aan toegevoegd werd.

De neus mag dan al zoet zijn, ik wordt voornamelijk geconfronteerd met aardse tonen. Flink wat wortels (van planten, niet de oranje groente…), rottende bladeren (echt waar!) en iets wat me aan exotisch kruiden doet denken. Erg, erg aangenaam, voor alle duidelijkheid.

De smaak is fris en bitterzoet met de nadruk op jeneverbes en koriander, vanille en exotische kruiden. Ik waan me op de Caraïben!

De afdronk is aan de korte kant, maar wel mooi zoet.

Een frisse, excotisch gin die aangenaam verrast.

GIN & TONIC

Als we dan toch exotische gin proeven, laten we er dan een mooie cocktail van maken. Wat bessen, een flinke slice van roze pompelmoes, limoen en flink wat ijs. Ik hoor de steel drums al in de verte…

Niet eens 40 EUR. Dat is hij dubbel en dwars waard!

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4122