WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Clockwork Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juni 15, 2018 07:05:52

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Clockwork Gin by The Whisky Mercenary, 1st Edition, American Oak Aged, 50cl
Kleur: goud
ABV: 45%

Witte Chocolade

Clockwork Gin is de eerste gin-uitgave van The Whisky Mercenary – aka Jürgen Vromans – die we natuurlijk vooral kennen van zijn geweldige whisky- en rum-bottelingen. In samenwerking met Erik Molenaar van Wagging Finger Distillery, bracht hij deze American Oak Aged editie uit in flesjes van 50cl. Nu… ik beken… ik ben al tuk op de American Oak van Wagging Finger en proefde ook al drie andere vatgerijpte versies voor Flavour Twentythree die ook door Erik Molenaar werden gemaakt. Stuk voor stuk lekker. Dus kon ik deze echt niet laten staan. En ik ben maar wat blij dat ik dat niet gedaan heb. Lees verder en u zal begrijpen waarom.

Een soeperig zoete neus op vanille, witte chocolade (echt waar!), amandelnoten en zelfs een hint van donker fruit. Wat een aangename verrassing! Jeneverbes en citrus mogen meespelen, maar slechts tweede viool. Super!

Hij is erg romig. En hoewel hij een mooi bittertje vertoont, zoals het een goeie gin betaamt, is deze vooral romig zoet. Dit is gewoon een vloeibaar snoepje. Pittig gekruid, overigens. Hij danst op de tong. Dit is het betere werk van Wagging Finger en maakt mij des te meer overtuigd van het nut van vatrijping van gin. Het voegt echt iets toe aan deze eeuwenoude drank.

De afdronk is lang, warm, zoet met een bittertje op het eind. Prima!

Ik was bang dat dit een tweelingbroertje van de American Oak ging zijn (wat geen staf zou geweest zijn, want die vind ik outstanding), maar hij is toch flink anders. Ofwel weer een ander recept ofwel – en dat is mijn vermoeden – een ander vat (of langer op het vat gelagerd, dat kan ook). Deze is soepeler, zachte, speelser. En puur ronduit geweldig.

GIN & TONIC

Weet je, sommige gins zijn zo lekker dat je er geen G&T van wil maken. Maar goed, we sloven ons graag uit voor u. Een takje rozemarijn, een dikke slice van een sappige appelsien en de Fever Tree Clementine. Het feest kan beginnen! En ja, op de neus krijg je orangettes! Op smaak is dit een bommetje, hoewel hij lekker fris en monter arriveert en je naar een tropisch eiland katapulteert!

Het verbaast me niks dat Jürgen met deze batch aan de haal gegaan is… en ja, ik ben een beetje jaloers. Dit is speels, leuk en simpelweg heerlijk. Get it while you can!

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4121