WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Flavour Twentythree – batch 04

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juni 13, 2018 07:13:55

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythree, batch 04, 50cl
Kleur: goud
ABV: 48%

Roomijs

Ik had duidelijk wacht achterstand in te halen wat Flavour Twentythree betreft, want batch 04 is ondertussen ook al op de markt. Deze bracht 64 nachten door op een vaatje van Amerikaanse eik. Het distillaat is hetzelfde als dat van hun derde release, die ongerijpt gebotteld werd. Eens benieuwd wat de invloed van het vaatje deze keer geweest is.

Nou, dat vaatje was best actief. Op de neus wordt het klassieke karakter van de gin omfloerst door zoetigheid. Iets van vanille, noten en een warme kruidigheid. Ik had me eerlijk gezegd verwacht aan een gelijkaardige gin als batch 1 of 2, maar dit is toch anders. Er werd wellicht met de botanicals gespeeld. Dit is een ander recept, zonder twijfel.

Hij is verrassend zacht op de tong. Best romig en zoet en doet me onmiddellijk aan roomijs denken. Lekker, hoor. Ja, ja, de jeneverbes, het citrusfruit, de kruiden… ze spelen allemaal een belangrijke rol. Maar deze gin is vooral zoet en apart en – puur – alvast heel erg plezant.

De afdronk, minder lang dan die van zijn broertjes, laat toch een glimlach op m’n tronie na.

Wil je geloven dat ik er eigenlijk wat tegenop zie om deze te mixen met tonic? Zo lekker vind ik ‘m.

GIN & TONIC

Aangezien het om hetzelfde distillaat gaat als batch 3, hield ik het bij dezelfde garnituur en tonic, dus partjes limoen, citroenzeste en de Syndrome Velvet tonic. En net als bij batch 2 is het weer kermis – oliebollen, dus – op de neus. Op smaak is dit een snoepje!

Goh, ik wilde niet eens meer schrijven ‘weer een toppertje van Wagging Finger’, omdat het zo voor de hand liggend is. Maar we zijn verwend. Dus schrijf ik het toch maar. Weer een toppertje van Wagging Finger.

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4119