WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Flavour Twentythree – batch 02

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 11, 2018 06:35:17

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythree, batch 02, 50cl
Kleur: witte wijn
ABV: 48%

Smoutebollen

De jongens en meisjes van de BYOB-C (‘biopsy’ oftewel Bring Your Own Bottle Club) brengen te zijner tijd ook wel eens een gin uit. Zo proefde ik eerder al hun Flavour Twentythree, maar nu zijn ze dus toe aan hun tweede batch. Deze heeft ook een leuk kleurtje, wat bewijst dat hij wederom op een vaatje heeft gerijpt. Op het label staat dat hij werd gestookt op 26 mei 2017 en werd gebotteld op 12 juli 2017, dus erg lang zat hij niet op vat – namelijk 47 nachten. Ook deze vermeldt trots op het label ‘A Dutch gin with a Belgian twist’. Hij komt opnieuw in flesjes van 50cl en is ook dit keer afkomstig uit de still van Erik Molenaar die naar de naam Willemijn luistert. Aan de slag!

De neus is zacht en zoet. Hoewel de typische geur van jeneverbes en citrus present tekent, is het toch vooral zachte vanille en iets van marsepein dat met de aandacht gaat lopen. Koriander en gember treden naar voor. Hij lijkt zeer sterk op de eerste batch, maar is een tikkeltje minder zoet (wat ik niet erg vind).

Hij is erg romig en snoeperig. De vanille is nu de hoofdrolspeler. Pittig gekruid ook. Hij prikkelt lekker. Vanaf de tweede slok zijn het opnieuw jeneverbes en citrus die de dienst uitmaken en de vanille even terug naar de achtergrond verdringen.

De afdronk is warmend en zacht.

Heerlijke gin die zich best leent tot het puur drinken met een blokje ijs.

GIN & TONIC

Nu de zon zich opnieuw laat zin, mag de gin-tonic weer op de (tuin)tafel. Fever Tree Mediterranean is de tonic van dienst. Enkel wat limoenzeste voegde ik toe als garnituur. En net als bij de eerste batch, krijg ik op de neus het oliebollenkraam op de kermis niet uit mijn geestesoog. Grappig, toch? Maar wel erg lekker.

Lekker fris, hoor, maar wat mij betreft puur op z’n best.

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4117