WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Interludium Batch 03 - Scotland

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juni 02, 2018 09:42:21

Bottelaar: Mark & Manny's Malts
Regio: U.K.
Fles: Interludium Gin, Mark & Manny’s Malts, Batch 03 – Scotland – 50 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Robuust

De zomer staat voor de deur, dus is het hoog tijd voor een heerlijke Gin & Tonic, toch? Laten we nu net een prachtige nieuwe gin ontdekt hebben. Na de succesvolle Hollandse en Belgische versies is het nu tijd voor Batch 03 van onze populaire (al zeggen we het zelf) Interludium Gin. Speciaal aan deze gin – volgens het London Dry procedé geproduceerd – is dat hij nog eens 8 maanden heeft mogen doorbrengen in Schotland, op een vat dat voorheen een geweldige Speyside whisky heeft gebaard. Welke whisky, vraagt u zich af? We could tell you, but we’d have to kill you. Wat we wel kunnen meegeven is dat hij hierdoor niet alleen een prachtig kleurtje heeft meegekregen, maar bovendien ook een heerlijk smaakprofiel ontwikkelde. Hij werd niet koel gefilterd en gebotteld op 46%.

De neus is erg aromatisch en doet zeker denken aan een whisky. Naast citrus, jeneverbes en koriander is het de prachtige hint van toffee en vanille die hier met de aandacht gaat lopen. In de verte krijg je zelfs een streepje woodsmoke! Dat moet wel van het whiskyvat zijn.

Hij is erg vol op smaak. Robuust, zelfs! Naast de typische toetsen die je van een London Dry gin mag verwachten, krijg je opnieuw een heerlijk zoetje van vanille.

Een licht bittertje wordt vergezeld van zoete eik op de erg lange afdronk.

Wat een zalige, zoete, fruitige gin met een rokerige twist. Een echte geniet-gin, zeg maar. Deze leent zich heel, heel erg tot puur drinken.

Gin & Tonic

Maar in putje zomer kunnen we toch niet weerstaan aan de verfrissende roep van een goeie G&T. Gezien het karakter van onze gin, kiezen we voor een eerder neutrale tonic en zo min mogelijk garnituur. Het gaat misschien wat pretentieus klinken, maar zelf vinden we dit de perfect serve: 7cl Interludium III, 20cl neutrale tonic en flink wat ijs. Een enkele schijf limoen dient eerder ter versiering dan om smaak toe te voegen. En dan genieten maar!

Zoals steeds is het aantal flessen gin beperkt tot 50, dus je moet er wel snel bij zijn als je zo’n flesje wil bemachtigen. Te krijgen op mmmalts.com tegen 40 EUR, zolang de voorraad strekt.

Geproefd door Mark Dermul op 22-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4108