WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Johnnie Walker Swing Superior

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, mei 28, 2018 07:09:45

Bottelaar: Johnnie Walker
Regio: Schotland
Fles: Johnnie Walker Swing Superior, bottled 1980s
Kleur: koper
ABV: 43%

Pittig

De Johnnie Walker Swing Superior is de ‘grote broer’ van de Swing. Het verschil is drieledig. Ten eerste bevat hij iets meer Islay whisky, ten tweede is hij op een hoger alcoholpercentage gebotteld en ten derde… hij wordt niet meer geproduceerd. Ik schonk een fles uit de 1980s op mijn Keep Walking Masterclass.

Op de neus is het een heel ander verhaal dan bij zijn kleine broertje Swing. Deze vertoont veel meer pit in de vorm van kruidigheid, turf en fruitigheid. Hij is meer uitgesproken en dat maakt hem stukken aantrekkelijker. Donker fruit, aangevuld met Sevilla appelsienen en Turks Fruit. Dit is erg lekker.

Hij heeft iets meer oomph omwille van het hogere alcoholpercentage, maar is minder romig. Dat gezegd zijnde vertoont hij op smaak gelijkaardige toetsen van fruit en moutsuikers, maar ook een ietwat scherp randje dat hem wat diepgang geeft. Dat zal de Islay wel zijn, zeker?

De finish is middellang en verrassend gekruid.

Lekkere, old school blend die best naast menig single malt kan staan.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4103