WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Johnnie Walker Blender’s Batch Espresso Roast

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, mei 25, 2018 07:11:34

Bottelaar: Johnnie Walker
Regio: Schotland
Fles: Johnnie Walker Blender’s Batch Espresso Roast, 50cl
Kleur: koper
ABV: 43.2%Stoutbier

De Espresso Roast verscheen in de nieuwe Blender’s Batch reeks en is, net als de Rum Cask Finish, gebotteld in flesjes van een halve liter. Van brouwerij Guinness (eveneens eigendom van Diageo) keken ze af welke invloed geroosterde mout had op het bier en dat was reden genoeg om het ook eens te proberen voor hun whisky. Ze zijn daarin trouwens niet de eersten, want Glenmorangie deed het hen jaren geleden al voor met hun Signet. Hij werd gebotteld op een iets hoger alcoholpercentage.

Op de neus ontwaar ik vanille, kruiden en de beloofde hint van chocolade. Hij is very easy-going op de neus. Een echte allemansvriend, wat me doet vermoeden dat er flink wat Cardhu in verwerkt is. Hij doe me zelfs een beetje aan een stoutbier denken, maar met flink wat houttoetsen.

Hij is een tikkeltje te zacht op de tong, naar mijn gading. Mocht wel wat meer body hebben. Maar de smaak valt goed mee. Appelsienlikeur, nootmuskaat, chocolade, subtiele vanille en wat woodsmoke.

De afdronk is best lang en warmend, met de nadruk op de kruidigheid. Hij tintelt nog lang na op de tong.

Wat mij betreft de beste van de Blender’s Batches (althans van de drie die ik al geproefd heb), ondanks de lichte body. De finish is zijn troef.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4100