WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Johnnie Walker Blender’s Batch Rum Cask Finish

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, mei 24, 2018 07:18:54

Bottelaar: Johnnie Walker
Regio: Schotland
Fles: Johnnie Walker Blender’s Batch Rum Cask Finish, 50cl
Kleur: zonlicht
ABV: 40.8%Ananas

In de Blender’s Batch verschenen al verschillende experimenten, zoals een Bourbon & Rye, een Wine Cask Blend, een Sherry Cask Finish. Maar ook deze Rum Cask Finish hoort in dat rijtje thuis. Let wel: dit is een flesje van 50cl en een éénmalig experiment, dus op is op. Deze blend werd samengesteld met whisky uit de Lowlands en Speyside en kreeg een narijping op rumvaten waar voorheen pot still gestookte Caraïbische rum op rijpte.

De neus start in alle eerlijkheid nogal gesloten. Het duurt even voordat er wat citrusfruit doorschemert in de vorm van limoen en wat sappige partjes mandarijn. Ananassnoepjes! Hint van witte chocolade, alsook een heel klein beetje woodsmoke, maar dat zit wel helemaal op de achtergrond.

Hij is zijdezacht, maar erg romig. Nu krijg ik naast de ananas en de citrus ook wat marsepein en munt. Best kruidig, op witte peper en een toefje kaneel.

De afdronk is middellang en mierzoet.

Op zich vind ik ‘m maar zo-zo, maar als je hier een Scotch Mojito mee maakt ben je in de zevende hemel.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4099