WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Johnnie Walker Blender’s Batch Red Rye Finish

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, mei 23, 2018 12:28:47

Bottelaar: Johnnie Walker
Regio: Schotland
Fles: Johnnie Walker Blender’s Batch Red Rye Finish
Kleur: koper
ABV: 40%

Rogge

Johnnie Walker lanceerde in 2017 de zogenaamde Blender’s Batch reeks, waarin verschillende innovatieve en experimentele whisky’s worden gebotteld. De eerste in deze reeks is deze Red Rye Finish, die werd samengesteld uit een klein aantal malt en grain whisky’s, allemaal gerijpt of first fill bourbonvaten en nadien een finish van 6 maanden kreeg op vaten waarop voorheen – zoals de naam al doet vermoeden – roggewhiskey had voortgebracht.

Op de neus is hij onmiddellijk erg ‘boubon-y’, met flink wat zoete rogge, flink wat karamel, nootmuskaat en peper en citrusfruit. Blind zou je dit makkelijk kunnen verwarren met een Amerikaan.

Hij is erg makkelijk drinkbaar omwille van zijn zoetheid. Vanille, karamel, wat kruidigheid van de rogge en een hint van chocolade.

In de middellange finish krijg ik nog meer vanille en kruiden.

Een erg drinkbare – en spotgoedkope – Walker, die het zeker goed doet in een cocktail, maar ook puur verrassend genietbaar is.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4098