WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bladnoch Samsara

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, mei 11, 2018 07:37:49

Distilleerderij: Bladnoch
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Bladnoch Samsara, OB 2017
Kleur: koper
ABV: 46.7%

Babykots

Samsara is de entry level malt van het ‘nieuwe’ Bladnoch dat sinds 2015 in handen is van de Australische zakenman David Prior. Het betreft dus een NAS-whisky, maar uiteraard samengesteld met de stocks die destijds nog door Raymond Armstrong werden aangelegd. Het alcoholpercentage staat me wel aan, op het eerste zicht. Insiders laten verstaan dat de inhoud minstens acht jaar gerijpt heeft op bourbonvaten en rode wijnvaten uit Californië. Samara is overigens oud Germaans en betekent ‘wedergeboorte’. U begrijpt waarom.

De neus is toch even schrikken. Dit doet me denken aan babykots, I kid you not. Boterachtig, zoetzuur en met flink wat appelsien. Nee, echt, dit is er over. Als het doenbaar is, schrijf ik eerder baby-adem, maar dit is simpelweg kots. I’m sorry, het is niet anders. Bah!

Hij is flink romig op smaak, maar de wijn heeft zijn stempel te fel gedrukt. Pruimen, viooltjes, aardbeienconfituur en zoete mout. Maar hij gaat de grens van het wijnachtig zijn vlotjes over en dat staat me absoluut niet aan. Ik moet bekkentrekken.

De afdronk is jammer gonoeg erg lang, bitter en drogend

Ouch, deze doet me erg denken aan die Dalmore 1994 op Medoc wijnvaten uit 2005. Het feit dat ik het mij herinner spreekt boekdelen. Pakweg 80 EUR. Da’s niet goedkoop, toch? Te mijden.

69/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4085