WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Koval Single Barrel Rye

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, mei 06, 2018 08:15:25

Distilleerderij: Koval Distillery
Regio: USA
Fles: Koval Single Barrel Rye, 500ml
Kleur: kope
ABV: 40%

Houtkrullen

De Koval Distillery, opgericht in Chicago in 2008 door een echtpaar met Oostenrijkse roots, noemt zichzelf een organische distilleerderij, want hun graan komt van boerderijen uit de Midwest en is 100% biologisch. Alles van korrel tot borrel gebeurt ter plekke. Naast andere spirits als vodka, gin en brandy, hebben ze ondertussen een aantal whiskies op de markt. Dit is hun Rye, die dus voor 100% uit organische rogge bestaat.

Op de neus krijg ik flink wat hout, zowel houtkrullen als vers gezaagde planken. Daarnaast iets wat me een de schil van pindanoten doet denken. Veel nootmuskaat en een weinig kaneel nemen de leiding, waardoor er eigenlijk nog weinig plek overblijft voor fruitige toetsen. Langzaam maar zeker krijg ik toch iets zoets als van koffiekoeken of gebak.

Hij is een tikkeltje waterachtig, ben ik bang. Volkorenbrood, appelsienconfituur en een hint van currypoeder maken hem toch een beetje speciaal. Ahornsiroop houdt hem lekker zoet.

Op de finish – die aan de korte kant is – komt de eik met bijhorende kruiden weer groots opzetten.

Verre van slecht en best apart, maar hij komt niet in de buurt van de bourbon.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4080