WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Koval Single Barrel Bourbon

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, mei 05, 2018 07:27:50

Distilleerderij: Koval Distillery
Regio: USA
Fles: Koval Single Barrel Bourbon, 500ml
Kleur: brons
ABV: 47%

Mango Chutney

De Koval Distillery, opgericht in Chicago in 2008 door een echtpaar met Oostenrijkse roots, noemt zichzelf een organische distilleerderij, want hun graan komt van boerderijen uit de Midwest en is 100% biologisch. Alles van korrel tot borrel gebeurt ter plekke. Naast andere spirits als vodka, gin en brandy, hebben ze ondertussen een aantal whiskies op de markt. Dit is hun Bourbon. Die bestaat uiteraard voor 51% uit maïs, maar in plaats van er rogge of tarwe bij te doen, gebruikten ze Millet, een graan dat vooral in Afrika en Azië voorkomt.

De neus is gesloten. Of subtiel, het is maar hoe je het bekijkt. Best wel floraal, maar ook zoet op mango chutney, vers gebakken brood, zachte vanille en een hint van abrikozen. Ik moet zeggen, dit is erg aangenaam.

Hij is erg aangenaam op smaak, ook! Best een complex geheel met opnieuw abrikozen, vanille en wat gepeperde karamel, maar aangevuld met hints van kiwi en wat citrus. Hij doet me ook een beetje denken aan gestoomde wortelen, wat misschien wat vreemd klinkt, maar wel erg zacht en zoet binnen komt. Heerlijk.

In de middellange afdronk gaat het lekker verder op kruidnagel, karamel en iets van pruimtabak.

Wat een ontdekking! Deze Koval bourbon is erg lekker en interessant. Vergeet niet dat dit een jong beestje is van een nieuwe distilleerderij. En toch al meteen een schot in de roos. Knap!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4079