WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Scotia 17 Year Old 1992 Malts of Scotland

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, april 30, 2018 06:55:15

Distilleerderij: Glen Scotia
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Glen Scotia 17 Year Old 1992/2010 Malts of Scotland, Sherry Butt #429, 199 bts
Kleur: mahonie
ABV: 53.3%

Oude Gordijnen

We halen een Glen Scotia uit de oude (nou, ja) doos. Gedistilleerd in 1992 en na 17 jaren van rijping op een sherryvat gebotteld in 2010 door het Duitse Malts of Scotland. Op vatsterke, dat spreekt. Toen ik hem voor het eerst proefde, vond ik hem maar niks, maar het was toen wel de eerste keer dat ik Glen Scotia proefde. We zijn ondertussen 7 jaar verder en mijn smaak is best geëvolueerd, al zeg ik het zelf. Laten we hem nog eens proberen…

Nou, de neus doet het nog steeds niet voor mij. Naast mooie gesherriede toetsen als van koffie, gekonfijte appelsien, veenbesjes, gebakken appel en cake krijg ik nog steeds flink wat verbrand rubber, fietsbanden, karton en natte klei. Deze doet me een beetje denken aan de gordijnen van grootmoeder… De eerste keer dat ik mijn neus in het glas steek vond ik ‘m lekker, de tweede keer al een pak minder. De derde keer viel het weer mee, de vierde keer sloeg het dik tegen… Wat een schizofrene neus, zeg!

Hij geeft je meteen een trap tegen je tanden bij aankomst. Flink kruidig (kruidnagel op kop, gevolgd door wat kaneel en zout) en flink wat eik die voor een bittere toets zorgt. Gepofte kastanjes, koffie, zoethout, eucalyptus en iets van zwarte, organische chocolade en een handjevol noten. Maar de rubber keert weer with a vengeance. En toch… hij doet me deze keer geen bekken trekken en ik neem met plezier een tweede slok. Zo slecht kan het dan toch niet zijn?

De afdronk is lang, drogend en sterft pikant op hazelnoten.

Dit is geen eenvoudige Glen Scotia en afhankelijk van je stemming kan deze meevallen of (dik) tegenvallen. Maar wat een fun!

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4074