WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Campbeltown Loch Season’s Greetings 2016

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, april 27, 2018 07:24:22

Distilleerderij: Springbank
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Campbeltown Loch Season’s Greetings 2016
Kleur: stro
ABV: 40%

Butaangas

Van de Campbeltown Loch verschijnt ook elk jaar de kersteditie onder de banner ‘Season’s Greetings’. We konden dankzij whiskygabber Pat de hand leggen op de kerstbotteling van 2016. Hij is alvast donkerder dan de erg bleke standaardbotteling, wat aangeeft dat er andere vaten in de mix gegaan zijn.

Deze neus is alvast een pak interessanter. Donkerzoet, zeg maar, wat doet vermoeden dat er ook sherryvaten gebruikt werden. Gebakken appels, abrikozen, banaan en bruine suiker. Iets van butaangas, wat misschien een beetje vreemd klinkt, maar best werkt. Natte leisteen. Van de turf is weinig te merken. Mooi geïntegreerd, alvast.

Hij is zacht en fris bij aanzet, maar romiger dan de gewone versie. Dat staat me wel aan. Mierzoet, dat wel. Vanille, moutsuikers, appels met kaneel, croissants met goede boter en sultanas. Een zachte rookontwikkeling geeft hem wat diepgang, zonder dat hij complex wordt.

In de afdronk komt de rook in aanraking met wat kruidigheid en blijft betrekkelijk lang hangen.

Stukken beter dan de gewone release van 2017, zoveel is zeker. Bedankt, Pat!

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4071